Stránky

pondělí 8. února 2016

Thajská masáž jako zážitek

Jak jste možná viděli u mě na Instagramu, pod stromeček jsem dostala poukaz na thajskou masáž do Tawanu od firmy Zážitky.cz. Tím mi udělali ohromnou radost, protože na masáže do Tawanu chodím i za svoje, pravidelně a ráda.


Není thajská masáž jako thajská masáž


Tomuto druhu masáží jsem podlehla před 3 lety v Thajsku, kde mi malá Thajka na pláži spravila ztuhlá záda, i když jsem nejdřív myslela, že to nepřežiju. Thajská masáž začíná tak, že ležíte na břiše a masérka postupuje od kotníků až po krk, kde pomocí tlaku rukama různé intenzity zjišťuje, kde je třeba zapracovat. A pak si vás vezme do parády – lehce masíruje, příjemně hladí, nebo na vás rovnou vyskočí a tancuje vám na bedrech.



Já jsem třeba až při těchto masážích zjistila, že mívám ztuhlá lýtka a začala jsem se víc protahovat. A jenom tahle malá úprava v denní rutině mi pomohla cítit se líp – mám víc energie a jsem pohyblivější.


Je ale třeba říct, že ne všechny salony, které u nás thajské masáže nabízejí, to umí. Pokud nechcete zdlouhavě zkoušet, kde vám masáž sedne, běžte do Tawanu, kam chodím i já. Mají celkem 10 provozoven v Praze, Brně, Mladé Boleslavi, Hluboké nad Vltavou, Špindlerově Mlýně a v Karlových Varech. Od známých jsem slyšela různé storky z jiných salónů a někde to bylo fajn, jinde na zdech plíseň a ani nemasírovaly Thajky – prostě ne všude mají bohužel tak vysoký standard.


Jak probíhá masáž v Tawanu


Na masáž je třeba se objednat v předstihu několika dnů. Můžete si zamluvit i svou oblíbenou Thaječku, pokud chcete. Je dobré přijít o trochu dřív. Před masáží vám dají napít a zeptají se vás, jestli máte nějaké zdravotní omezení, případně kde vás bolí záda a jakou si přejete intenzitu masáže. Nabízejí soft, medium a některé masérky umí i strong. Zatím jsem měla skoro vždycky strong a několikrát medium a druhý den jsem se cítila jako po intenzivním tréninku ve fitku. Vždycky si pak za to nadávám, ale na druhou stranu se bojím, že kdybych si řekla jen o soft, že bych toho za svoje peníze dostala míň. :D



V pokoji, kde vás budou masírovat, jste buď sami, nebo ve dvou – záleží, jestli chcete masáž pro jednoho nebo pro pár. S cizím člověkem vás na pokoj nedají, nebojte. Jakmile vás zanechají o samotě, svlečete se do naha, případně nahodíte epesní jednorázové spoďárky, zakryjete se ručníkem a čekáte na masérku.


V pokoji si můžete regulovat míru osvětlení a hlasitost hudby – ta je tradiční thajská instrumentální. Přiznám se, že ze začátku mě docela rozčilovala, ale pak jsem si zvykla. S tou hudbou mě ovšem neberte až tak vážně. Nejsem moc relaxační typ – pokud byste mě vydeptat, zavřete mě do setmělé místnosti s relaxační hudbou a zapálenou vonnou svíčkou.


Přínosy masáže           

             
Jsem majitelkou hypermobilních kloubů, která fláká cvičení. Což znamená, že mívám často zablokovanou páteř a sem tam skončím i na pohotovosti na obstřiku a pak chodím na rehabilitace a tak. Zjistila jsem, že thajská masáž v Tawanu mi dělá lépe, než klasické odblokování u neurologa. Ač se to nezdá, masáž není tak razantní a invazivní řešení problému a zároveň se při ní i trochu protáhnete a procvičíte. Tohle je můj subjektivní pocit a v žádném případě to neberte jako odrazování od návštěvy lékaře. Ale pokud na potíže se zády trpíte, zkuste do řešení těchto problémů zařadit i thajské masáže. Třeba zjistíte, že vám to pomáhá jako mně.


Druhy masáží a oblíbené masérky v Brně


V Tawanu mají několik druhů masáží. Nejradši mám 60minutovou back massage. Tu jsem měla od 3 různých Thajek a každá ji dělala úplně jinak. Všechny na mě použily příjemně chladivou a zároveň prohřívací voňavou bylinkovou emulzi a přikládaly na mě nahřáté sáčky s bylinkami. Paní Nee (nevím, jestli to píšu dobře, skoro určitě ne) se s tím nepárala a na férovku mě odblokovala hned ze začátku tím, že mi vyskočila na záda a pak ještě na konci dvěma zkušenými trhnutími vsedě do stran, za což jsem jí neskonale vděčná a ještě dva dny na to jsem měla pocit, že můžu lítat. Paní Piki mi záda taky moc hezky uvolnila a přitom si se mnou povídala o Thajsku. Nejvíc se mi ale back massage líbila s Pan, která mi našla blokádu na lopatce a – nekecám! – postupně mi ji nahrnula až do lokte, kterým mi křupla, a bylo vyřešeno.


Byla jsem taky na aroma oil massage, která trvala 90 minut. Je to obdoba klasické thajské masáže. Pokud si představujete, že se u ní prospíte, tak na to rychle zapomeňte. Můžete také zvolit intenzitu a druh oleje. Vždycky jsem si vybrala kokosový. Masáž je příjemná a pro mě vysilující. Doporučuju už si potom nic neplánovat a nejlíp okamžitě zalehnout. Existují lidé, kteří masáží v Tawanu začínají den a ty upřímně nechápu.


Proč si masáž koupit u Zážitků?

Ač jsem do Vánoc nakupovala přímo v Tawanu, změnila jsem to. Některé masáže jsou od Zážitků dokonce levnější než přímo v Tawanu a někdy jsou jen mírně dražší – třeba o 9 Kč. Voucher od Zážitků má ale roční platnost, kdežto ten od Tawanu jen 6 měsíců. V ceně voucheru od Zážitků je i zdravotní pojištění. Pokud by se vám na masáži nedej bože něco stalo, budete mít finanční plnění.



 No a co je podle mě nejvíc cool (pardon za ten pubescentní výraz) – voucher můžete vyměnit za poukázku na cokoliv jiného, co Zážitky aktuálně prodávají. Což se hodí, když voucher kupujete jako dárek. Nemusíte se bát, že se obdarovanému netrefíte do vkusu. Nebude se mu líbit masáž? Nevadí. Třeba ho víc nadchne výlet na segway, let balónem, trénink s ostrýma policajtama, nebo den práce v ZOO s exotickýma zviřátkama. Vlastně mám při nákupu masáží docela problém nekliknout někam jinam. J


Co vy? Chodíte na masáže? Byli jste v Thajsku? A už jste si někdy koupili nějaký zážitek?

čtvrtek 4. února 2016

Inca Collagen - zhodnocení s odstupem 3 měsíců

V diskusi pod článkem, kde jsem psala o zázračných účincích Inca Collagenu (klik!), jsem vám slíbila, že po čase zhodnotím jeho účinky s delším časovým odstupem. Tak tady to máte.

Věhlasná vietnamská herečka To Tšumithe (čti "to čumíte"), která na hydrolyzovaný rybí kolagen nedá dopustit.


Proč jsem s Inca Collagenem začala?

Měla jsem po úrazu bolavé koleno, které mě trápilo dva roky téměř v kuse. A doufala jsem v lepší vlasy, nehty a menší váhový úbytek.

Splnil kolagen má očekávání?

Ano, ano, ano a ne. A v mnohém je předčil. Koleno nebolí, vlasy rostou jako divé a jsou hezčí a lesklejší. Nehty mám méně tvrdé, takže se mi už neštěpí. Bohužel jsem ale nezhubla. Ale to doženu cvičením.

Čím mě ovšem kolagen naprosto dostal, bylo to, že mi vyléčil křečové žíly. Jak asi víte, varixy se můžou vyskytovat různě v těle. Mě netrápily žádné viditelné na nohách, ale vnitřní v oblasti male pánve. Dřív jsem mívala takové bolesti břicha, že jsem si občas ani nemohla sednout rovně. Nakonec jsem skončila na diagnostické laparoskopii, kde se čekalo, že se najde buď chronický zánět nebo srůsty. Ale byly to křečáky, od kterých mi pak dlouho pomáhaly léky. Léky jsem občas zkoušela vysadit, ale do několika dní jsem je kvůli bolesti musela zase začít brat. No a teď jsem už od listopadu bez nich a nebolí mě nic. Kolagen posiluje žilní stěnu a moje cévy jsou zase jako nové. Jupí. :)

Navíc mě Inca Collagen skoro zbavil celulitidy. Jako, něco tam je, ale zlepšení je patrné na první pohled. Když uvážíte, že jsem moc necvičila, je to skoro jako zázrak. Jako důkaz toho, že jsem z kolagenu opravdu nadšená berte prosím i to, že si ho teď kupuju sama za své (první krabičku jsem dostala jako dárek od firmy k ozkoušení).



Kolik to stojí, jak se to bere a na jak dlouho to vydrží?

Inca Collagen stojí 1260 Kč. Balení obsahuje 30 sáčků po 3 gramech. Bere se jeden sáček denně rozpuštěný ve studené tekutině. Je raw a bezlepkový, což mně osobně je jedno, ale někdo na to dá. První krabička vám vydrží na 30 dní. 

Potom byste měli být už “zakolagenovaní” dost a stačí brat sáček obden – v tu chvíli by už vase tělo mělo kolagen produkovat samo ve zvýšeném množství. Pak můžete vysadit až na 12 týdnů – tak dlouho by měl účinek trvat podle lékařské studie, na kterou jsem se proklikla z tohoto článku z americké Elle. Já teď beru, jak si zrovna vzpomenu, po 3 - 7 dnech. A břicho nebolí, zadek pořád dobrý. :) Až se něco z toho zhorší, začnu brat častěji.



Proč Inca Collagen a ne nějaký levnější?

V diskusi pod prvním článkem jsem se dočetla, že kolagen sám o sobě je dobrý, ale že stačí nějaký levnější, že tenhle je moc drahý. Není to tak z několika důvodů.

Cena – v jedné krabičce Inca Collagenu máte 90 gramů čistého kolagenu. To je zdaleka nejvíc ze všech u nás dostupných značek. Kdybyste si chtěli totéž množství koupit třeba od Colafitu, zaplatíte 40 až 60 tisíc korun.

Bioaktivita – Inca Collagen je bioaktivní. To znamená, že když ho dodáte svému tělu, nepozná, že si ho nevyprodukovalo samo a bude s ním zacházet přirozeně jako se svým. Bioaktivní je díky tomu, že je vyrobený z ryb a není uvařený.

Kvalita – souvisí s předchozím bodem. Neuvařený rybí kolagen je pro lidské tělo nejlepší možný kolagen. Pokud je kolagen uvařený, vepřový, hovězí, nebo kuřecí, nepomůže vám tak dobře.

Sečteno a podtrženo, jsem moc ráda, že jsem na tenhle produkt narazila. Není po něm jen hezká pleť, ale má pozitivní vliv na zdraví. A to se projevuje I navenek. Pokud byste si chtěli Inca Collagen taky zkusit, tady je odkaz na e-shop – eshop Inca Collagen. S kódem C31000105 dostanete slevu 140 Kč.

 


A co vy? Znáte nějaké podobné zázračné přípravky? Zobete něco, co bych měla taky zkusit?